Een redelijk spontaan besluit...

We gaan naar Nederland en Duitsland komen! Dat was een redelijk spontaan besluit. Ons beslissingsproces lijkt net zo spontaan als noodzaak te zijn als het ontwijken van ijsschotsen op zee.

Omdat de zomer gigantisch uitnodigt om te vissen en te jagen of mosselen en bessen te zoeken, zullen de weekenden daar vooral mee ingevuld worden. En we kunnen ons dat goed voorstellen. We hebben de hele winter hier gezeten, een orkaan meegemaakt die zijn weerga niet kent (sterkste sinds 26 jaar) en begrijpen dat men de kans pakt om uit het dorpje te komen. We konden plotseling ook de zondagse locatie niet meer gebruiken (het dient dan ter opvang voor kinderen wiens ouders dronken zijn). Samen met het vooruitzicht op een tweede kindje, heeft dit alles bijgedragen aan ons besluit om op verlof naar Nederland te komen, omdat we in de zomer niet veel kunnen doen als men er niet is.

In augustus en september zullen we in Nederland en Duitsland zijn, waar we binnenkort nog wel meer informatie over zullen versturen. Na behoorlijk wat navraag en speurwerk, zijn we erachter gekomen dat de tweede kleine zonder paspoort mag reizen naar IJsland en Nederland.

Vandaag, zondag de 22e mei, is onze laatste zondagse dienst geweest. Katharina gaat zich vooral voorbereiden op de bevalling hier in Groenland. De cursus die zij gaf is met veel zegen en moeite afgerond en het enige dat door blijft lopen (tot aan de bevalling) is de Bijbelschool op vrijdagavond. Zouden we ook nog een gebouw kunnen aanschaffen vóór ons verlof?

Een warme groet en Gods zegen!
Peter, Katharina en Joël