Een typische gebeurtenis

Eerst sprak ik met hem over de schedel van een ijsbeer en vandaag ging het over een mysterieuze stank in huis....
 
Onze terugkomst in Tasiilaq is met gemengde gevoelens. Vreugdevol en ook met gemis van familie en vrienden. Maar we ervaren dat God ons voor de mensen in Oost-Groenland roept. De mensen die we weer zagen zijn erg enthousiast om God beter te leren kennen middels de bijbelschool en diensten.

Een typische gebeurtenis
Nadat ik Joël naar de kinderopvang heb gebracht, word ik op de terugweg uitgenodigd in een auto. De bestuurder had mij eens gevraagd of ik de schedel van een ijsbeer wilde kopen. Ik had gezegd dat ik alleen interesse heb in het vlees. Maar nu was de vraag anders. Het ging om een probleem dat veel mensen hier schijnen te hebben en waar onze westerse wereld waarschijnlijk de neus voor ophaalt.
 
Een vrouw die hij kent had afgelopen nacht een bezoek. Niet alleen kon zij duidelijk merken dat er iemand in huis was, maar ze kon hem zelfs ruiken. En of ik iets tegen die boze geest (je leest dat goed) kon doen. We wisselden telefoonnummers uit en ik zie er al naar uit hoe God Zijn vrede uit gaat delen!

Verdere hulp nodig
De taal beheersing is voor ons noodzakelijk en andere dingen zullen ervoor moeten plaatsmaken. We gaan volgende week starten met het inhuren van iemand die ons met babystapjes de taal gaat leren. Voor de geïnteresseerde, we gebruiken de methode LAMP. Kort gezegd herhaal je eindeloos korte zinnen en breidt je de conversatie uit... Dit gaat 250 euro per maand kosten. We weten niet hoeveel maanden dit gaat duren. Wil je ons met dit project (structureel) helpen?
 
Een ander project is dat we een Groenlandse voorganger uit de Westkust hebben uitgenodigd. Hij gaat 5 dagen lang in zijn moedertaal een cursus (lees conferentie) geven waarbij God hartepijn kan aanraken en mensen uit hun gebondenheid kunnen stappen. De vliegreis in november is al geboekt en de totale kosten zijn 2.000 Euro. Naast de lessen gaat hij ook counseling gesprekken aan met mensen. Dat is onmisbaar! Help je ons mee om de mensen hier te helpen, waardoor Gods Koninkrijk hier verder kan groeien?
 
Mocht je willen bijdragen aan het taal project, vermeld dan bij ons projectnummer 99 ook ‘taal’. Of vermeld bij projectnummer 99 ‘cursus’ mocht je daaraan bij willen dragen.

Tot slot, iedereen heel erg bedankt voor de zorgen, aandacht, liefde en steun die we hebben ervaren op ons verlof! We zijn opgefrist en hebben nieuwe kracht opgedaan!
 
Bedankt voor jullie gebed en steun!
Een warme groet en Gods zegen,
Peter en Thinka