We starten weer op

We zijn alweer vijf weken terug in Tasiilaq en de wind uit het noord-oosten dreigt de seizoensomslag aan te kondigen... Maar tot die omslag zijn we redelijk druk om mee te gaan in wat er hier gebeurd: vis vangen, bessen plukken en jagen. De vriezer zit al vol, zodat we de winter prima door kunnen komen en we genoeg hebben om uit te delen.

Wat houdt ons nu bezig?

Het is een uitdaging om het werk hier weer op te pakken, in alle opzichten. Verschillende relaties lijken stug te verlopen. We missen onze vertaalster al een tijd, waardoor ik in gebrekkig Deens moet spreken en er ad-hoc door verschillende mensen wordt vertaald. We vragen ons af wat er werkelijk overkomt bij de mensen. En de faciliteit is nog maar 1 keer beschikbaar geweest voor ons. Veel mensen komen op dit moment niet meer. Wat is daar de reden van? Het seizoen? Geestelijke strijd?

Het werpt ons terug op deze grote vraag: hoe zijn we hier een kerk? Ik besef heel goed dat het aantal mensen niet per definitie de vruchtbaarheid van het werk laat zien. God vraagt betrouwbaarheid van ons en we proberen zo goed als mogelijk Zijn leiding te volgen. Maar welke richting wil Hij opgaan met de mensen? Moeten we activiteiten veranderen? Onze focus verleggen? Bidden jullie met ons mee?

Bezoek

We hebben de ouders en twee zussen van Thinka hier voor drie weken op bezoek gehad en dat was erg gezellig. Deelname aan het leven in Groenland was grensverleggend, want ‘je kunt toch geen zeehond eten?’ Maar na de walvis, kwam de zeehond en toen wat ijsbeer. Tsja, het zijn de plaatselijke koeien en geiten. En zo snel als de tijd ging en we ze weg brachten met de boot naar het eiland waar het vliegtuig vertrok, zo snel zal de tijd ook weer gaan wanneer we twee andere lieve mensen gaan ophalen. Rick en Esther uit Dongen komen eind september ons een week bezoeken en we hopen hun persoonlijk beter te leren kennen. Hen hebben we in Nederland ontmoet en we willen graag leren van hun ervaring hoe zij een gemeente in Nederland hebben gesticht. We zien erg uit naar hun komst!

Tot slot

Omtrent het visum hebben we nog niets te melden, dus wachten we het nog geduldig af. In november zou het kunnen zijn dat we meer weten.

Verder zullen we binnenkort ook weer een uitgebreide nieuwsbrief sturen.

Een warme groet en Gods zegen!
Peter, Thinka, Joël en Cora