Hoog tijd voor een update!

Het is hoog tijd voor een update! De afgelopen tijd zijn we druk geweest en er is veel gebeurd. Zitten we soms in een nieuw seizoen? Een seizoen van opkomende vrucht?

Wat een seizoen!

In twee weken tijd zijn er verschillende momenten geweest waarop 8-9 mensen tot geloof zijn gekomen. Iemand vroeg ons om hulp vanwege duistere gedachten en weer iemand anders kon schimmen zien. Ook had iemand ineens een sterk verlangen gekregen om naar de bijbelschool te komen. Weer iemand anders nam haar kleindochters mee, die tot geloof kwamen. Voor onze eigen ogen zien we hoe God geneest (iemand van rugklachten), bevrijdt (van demonische aanvallen) en mensen uit de macht van de boze worden gehaald! We staan erbij en kijken ernaar. Letterlijk konden we het gezicht van mensen zien veranderen en de ogen straalden toen God in hun kwam wonen! Wat een genot is het!

Jullie gebed voor hun toewijding aan God waarderen we! Want de geestelijke strijd breekt nu pas aan. Van een heel ander persoon weten we bijvoorbeeld dat zij niet meer komt, omdat ze nachtmerries kreeg toen ze ons weer begon te bezoeken… en daarom liever helemaal geen contact meer met ons heeft. Ze begrijpt niet dat God juistde duisternis aan het licht wil brengen.

Bezoek van YWAM-Noorwegen

Er is ook een YWAM-team gekomen uit Noorwegen. Zij zijn hier op outreach, zoals ik dat 10 jaar geleden ook was. Het is super om zij aan zij te kunnen werken! Al langer hadden we bijvoorbeeld het idee om een gepensioneerde weduwnaar te helpen. Zijn enige zoon heeft een alcohol-probleem en woont hier niet. Verder opent hij zijn huis ook voor anderen, maar echte hulp is er eigenlijk niet voor hem. Wanneer onze “ware godsdienst…weduwen en wezen bijstaan in hun nood” (Jac. 1:27) is, dan is dit een mooi begin. Hij zou zo graag zijn woonkamer geschilderd zien. Die was donker en vies. Hieronder de foto’s. Zo gezegd, zo gedaan. Met negen man (ook iemand uit de kerk) zijn we begonnen en waren we twee uur bezig met schoonmaken van zijn muren. Daarna zoog de muur onze verf op en de volgende dag kwam de 2e laag eroverheen. Wat een verschil en wat een blijdschap gaf het deze man en ons!

Onze hulpvraag

We willen nog komen met een eigen hulpvraag omtrent de belasting die we moeten betalen. We hebben een tekort van 12.000 Euro. Dat zit zo: normaal betalen we achteraf belasting over ons jaarlijkse “inkomen”. Recentelijk kwam ik erachter dat er daarom een renteheffing van 1.250 Euro wordt gerekend. Dat is zonde van het geld vinden wij. Om renteheffing te vermijden gaan we daarom vooraf betalen. Over 2017 zullen we een renteheffing krijgen in september, tenzij we vóór mei belasting betalen. Daar ligt dus de uitdaging, want tegelijkertijd betalen we nu dus ook al de belasting van 2018. Deze grote omslag hopen we te kunnen maken, zodat we nooit meer een renteheffing hoeven te betalen, omdat we vooraf belasting zijn gaan betalen. We zoeken zelf ook naar mogelijkheden om het tekort te verkleinen, waardoor we dit jaar bijvoorbeeld niet naar Nederland zullen reizen. We vinden het weinig charmant om voor belastingen een hulpvraag te moeten schrijven, maar zonder dat kunnen we hier niet zijn. Het is ook wel spannend voor ons, omdat het om een groot bedrag gaat. Maar het zou heel mooi zijn, want hierdoor besparen we elk jaar een hoge renteheffing. Wil je overwegen om ons hierin bij te staan en te bidden dat dit bedrag binnen komt?

Tot slot

De spanning stijgt, want over 7 weken verwachten we de geboorte van ons derde kindje! We weten nog steeds niet met zekerheid of het een jongen of een meisje is. We zien in elk geval erg uit naar de komst van de moeder van Thinka in maart, zodat we er niet alleen voor staan!

Een lieve groet,
Peter, Thinka, Joël, Cora en ...