Skip to main content

Zendingshuis in zicht

In 2015 zijn we begonnen met zendingswerk in Groenland. We startten onze zondagse diensten met 4 bezoekers. Inmiddels is dat aantal gegroeid naar zo’n 20 mensen per zondag. De ruimte die we huren voor deze diensten is nog steeds dezelfde, maar daar komt binnenkort verandering in. Het gebouw krijgt in april een andere eigenaar en daardoor verandert de bestemming van het pand. Dat betekent dat we binnenkort een andere locatie nodig hebben.

Goed nieuws!

We hebben altijd op de uitkijk gestaan naar een goed alternatief. Dat hebben we gelukkig gevonden. De gemeente Tasiilaq heeft ons een mooie locatie aangeboden om een pand te bouwen. Op 15 juli hopen we met de bouw van een nieuw zendingshuis te starten. Samen met onze supporters is er al veel geld gespaard, namelijk 110.000 Euro. Daar zijn we enorm blij mee! Maar dat is de helft van wat er nodig is om het hele zendingshuis te realiseren. Vóór eind maart hebben we nog 50.000 Euro nodig. Daarmee kunnen we het fundament en de bouwmaterialen voor het huis aanschaffen en alles met het schip vanuit Denemarken vervoeren. Wil je overwegen om hierin financieel bij te dragen? De rest, 70.000 Euro, is vóór eind mei nodig voor onvoorziene kosten, loodgieters- en electra-werk. Er lopen aanvragen bij verschillende fondsen, die in een deel zouden kunnen voorzien.

We zoeken 100 mensen die vóór eind maart 500 Euro voor de bouw van het zendingshuis willen investeren. Thinka en ik zullen als eersten ieder 500 Euro inleggen. Samen kunnen we het doel bereiken! Je kunt via deze Paypal-link geld overmaken of zelf een bedrag overboeken naar het rekeningnummer dat onderaan deze mail staat, o.v.v. Project 486.

Wat zou het geweldig zijn als we een vaste plaats hebben, van waaruit het Koninkrijk van God zich kan verspreiden over Tasiilaq en de omliggende dorpen. We zien het al voor ons: een ruim pand voor de bijbelschool, de zondagse diensten, bevrijdings- en genezingsdiensten en meer! We verlangen ernaar dat nog meer mensen Jezus gaan leren kennen en Hij hun levens verandert. Zoals bijvoorbeeld bij een moeder die vertelde dat ze Gods vrede zo duidelijk ervaart, dat ze is gestopt om thuis te schreeuwen... Dat is natuurlijk geweldig voor haar man, die ook tot geloof is gekomen, en haar kinderen! We zijn God hier heel dankbaar voor. Het pand dat we willen bouwen zal het mogelijk maken dat dit werk niet stopt, maar dat het juist uitgebreid kan worden.

Praktisch meehelpen?
In de periode tussen 15 juli en 15 september hebben we mensen nodig die willen helpen met de bouw van het huis. Heb je interesse? We zien ernaar uit om een mail van je te krijgen.

Een warme groet,
Peter en Thinka

  • Aangemaakt op .