Skip to main content

Eerste fase succesvol afgerond!

“Heeft corona ook invloed op het zendingshuis project?” Dit is de meest voorkomende vraag die we krijgen. Een snel antwoord is dit: vreemd genoeg eigenlijk niet. Want we zijn op dit moment helemaal op schema en plannen zelfs om eerder met de bouw te beginnen.

“Op schema” betekent praktisch, dat we het materiaal voor het fundament en het huis hebben besteld! Geweldig nieuws natuurlijk! Op 1 april hebben we de bestelling geplaatst in de verwachting dat het geld voor het transport ervan op tijd binnen zal komen. Daarmee is de eerste fase afgerond. We zijn zeer dankbaar daarvoor! De productie is in gang gezet en de architect in Denemarken doet zijn uiterste best om alles op tijd op het eerste schip naar Tasiilaq te krijgen. Dit zal begin juni aankomen.

De tweede fase is aangebroken!
Dit houdt in dat we op zoek zijn naar vrijwilligers en financiële ondersteuning.
  • vóór 8 juni moet het resterende geld voor het transport binnen zijn (10.000 Euro)
  • Begin juli moet het geld voor elektra- en loodgieterswerk binnen zijn (55.000 Euro). Dit werk moet gedaan worden door de lokale bevolking, omdat er specifieke kennis nodig is (wetgeving, milieu-eisen etc.) Dus hier zit ook loon bij in.
  • vóór 1 juli is een buffer zéér gewenst, voor onvoorziene kosten (15.000 Euro).
Wie bouwt er mee?
Iedereen die mee wil helpen is welkom. We beseffen goed dat corona hierin wel een rol speelt, want misschien vliegt er niets. Maar we gaat het avontuur gewoon aan. Begin mei vliegen alle nationale vluchten weer, omdat Groenland corona-vrij is.

Vanaf halverwege juni tot en met begin september zijn er mensen nodig. Onze voorkeur heeft de maand juli. Het neerzetten van dit gebouw kost 1000 uur. Een bevriende Groenlandse timmerman komt 5 weken meehelpen en dus hebben we nog maar 5 man nodig om het huis in 1 maand op te bouwen. Doe je mee? www.missionhouse-eastgreenland.com/nl

We beantwoorden graag je vragen en denken met je mee omtrent verblijf, reis en bijvoorbeeld verzekeringen. Je kunt deze mail beantwoorden als je wilt.

Een warme groet en Gods zegen!
Peter en Thinka
  • Aangemaakt op .