Terug in Groenland

Na de grootste online bestelling die ik ooit bij de IKEA gedaan heb, is het dan eindelijk tijd voor wat vakantie. Het huis waar we een jaartje in kunnen zal over ongeveer 1,5 maand de nieuwe inboedel krijgen. We zien er wel echt naar uit om daar gebruik van te gaan maken!

In Nederland en Duitsland hebben we de afgelopen 2 maanden in verschillende gemeentes gesproken, hebben zo’n 5 interviews gehad en zijn op de radio geweest. Ook hebben we in een ‘religie-les’ in Duitsland 2 klassen het evangelie voor kunnen leggen. Zo hebben we het werk hier in Groenland beter onder de aandacht kunnen brengen. Het is een land van uitersten: onwerkelijke schoonheid in de natuur, maar ook een diepe (vaak verborgen) duisternis dat velen in de greep houdt.

Onlangs las ik dat meer dan 80% van de mensen Jezus leren kennen vanwege het feit dat zij een getuigenis hebben gehoord van vrienden of familie. Iets dat Jezus in hun leven heeft gedaan. Zo hoorden we deze week van een genezing die Jezus hier heeft gedaan. Een vrouw had jaren lang last van ontstekingen onder de ogen (zeer pijnlijk!). Toen we laatst terugkwamen hoorden we dat zij naar de hoofdstad was overgevlogen voor de operatie. Helaas ging die operatie niet door, maar het mooie was dat het probleem helemaal weg was! Prijs God! Zij wees voor de genezing naar wat God heeft gedaan tijdens een zondagse dienst.

Deze gebeurtenissen helpen mensen om te zien dat Jezus relevant is en leeft. En het moedigt ons ook aan om verder te blijven gaan in Gods kracht. God is het die het Evangelie krachtig bevestigt en dat is van grote waarde!

Nu is het dus tijd voor wat vakantie en dat houdt in dat we ons wat onderdompelen in de Groenlandse cultuur. We gaan met vrienden de boot op en we genieten van het vissen en jagen. De nationale lekkernijen komen langzaamaan onze menukaart binnengedruppeld. Dan kun je denken aan verse forel, maar ook het equivalent van de Nederlandse koe*. Mocht je willen horen welk gerecht we er niet op laten komen, vraag ons dan gerust. . .

Een fijne vakantie allemaal (of welkom terug...) en een warme groet,
Peter, Katharina en Joël

*lees zeehond