Met vallen en ...

We zijn nu de oktober maand ingegaan en daarmee komt ook de sneeuw die langzaam de bergtoppen wit maakt. Het vissen en jagen brengt me niet alleen in live contact met ons eten, maar het helpt me ook om andere mensen te ontmoeten. Regelmatig werd over mij gevraagd of ik een toerist was die werd rondgevaren... Maar men begint langzaam door te krijgen dat ik hier al wel erg lang aanwezig ben...

Bijbelschool
Binnenkort starten we de bijbelschool weer, waar ik veel zin in heb. Aan bod komt uiteraard wat er zo goed is aan het Goede Nieuws en zullen we de bijbel induiken om hier meer bekend mee te raken. Onderwerpen die langskomen zijn onder andere wat het betekent om Jezus als Heer te kennen en wie de Heilige Geest is. We zien uit naar de werking van Gods vernieuwende kracht. Hij is nooit moe om levens grondig en diep te veranderen.
In een dorp met 2.000 mensen, waar er met 60 pleeggezinnen nog steeds niet genoeg plaats is voor kinderen om opgevangen te worden, verlang ik ernaar om diepe veranderingen te zien! Bij God is alles mogelijk. Bidden jullie mee voor nieuwe mensen die mee zullen doen en dat Gods vrijheid diep door zal dringen?

Met vallen en ...
Het gaat niet allemaal even soepel, wanneer je een dag van te voren hoort dat het gebouw deze zondag niet gebruikt kan worden. Of wanneer er ineens veel minder mensen komen dan normaal. Met vallen, opstaan en gebed gaan we verder en zien uit naar de geestelijke groei van mensen. Daar komt overigens bij dat we deze week zullen starten met een Oost-Groenlandse taalcursus! Iets dat de communicatie op elk vlak zal verbeteren, dus ook in de kleine groep mensen met wie we omgaan. Maar ook een online cursus van bijbel-verhalen vertellen zal ik (Peter) gaan volgen. Een goed verteld verhaal spreekt altijd beter dan een actielijst van een paar punten.

Syrische vluchtelingen bij onze zendingsorganisatie Globe Mission
Onze zendingsorganisatie in Duitsland, Globe Mission, heeft een faciliteit waar de zendelingen kunnen verblijven en nu hebben zij besloten om dit in te zetten voor 35 Syrische vluchtelingen. Binnenkort zullen zij komen en blijven dan een half jaar. Ik wil je graag vrijmoedig vragen om hen financieel bij te staan.

Een klein kostenplaatje: een matras (100 Euro), een kussen (15 Euro), een deken (35 Euro) en overtrek (25 Euro). Van elk moeten er nog 30 komen. En er is nog 2.000 Euro nodig om het gebouw aan te passen. Wanneer je wilt bijstaan, kun je geld overmaken naar het rekeningnummer onderaan de e-mail onder vermelding van 'Fluchtlingshilfe Gastehaus 986'. Voor meer informatie kun je ook naar hun website.

Heel erg bedankt en een warme groet,

Peter, Katharina en Joël