Het grote gele huis

Negen jaar laten zitten we er dan! Toen ik voor het eerst in Tasiilaq was wilde ik al terugkomen om mensen te helpen om te groeien in hun leven met Jezus. Er was zo’n honger naar God en vrijwel geen mogelijkheden om echt te leren. Toen we 3 weken geleden aankwamen werden we al direct hartelijk welkom geheten en konden we aanschuiven bij mensen die nu al vrienden zijn. De gastvrijheid is hartverwarmend en ik moet met wat schroom toegeven dat ik me eerst afvroeg “wat zit hierachter?” Maar ik zie er tot nu toe niets achter, behalve echte hartelijkheid.

We leven op 40m2 waarbij de woonkamer ook onze slaapkamer is. De kinderbedjes waren hier uitverkocht, en zodoende hielpen onze vrienden Dan en Marie ons met een advertentie in het Groenlands. Dezelfde dag nog kwamen ze met een kinderbedje aan!

Twee andere bouwwerken hebben nu speciaal onze aandacht:
Het ene bouwwerk wil zeggen: God had in Nuuk drie maal gesproken over een “groot geel huis” met “grote ramen” en we waren gereserveerd erg nieuwsgierig naar dit huis dat we plots op een foto tegenkwamen… Zou dit hem worden? Er stonden vroeger drie kassen tegenaan! Maar de huizenmarkt is overvol verzadigd hier in Tasiilaq. Toch kregen we gemakkelijk de Duitse eigenaar te pakken. En zo veel als de deuren zich sloten, zo snel ging deze deur wagenwijd open! We kwamen in twee weken uit op een goede prijs en zijn nu bezig om alles rond te krijgen. Het “grote gele huis” is werkelijkheid geworden! Al jaren staat het huis leeg en daarom moet het helemaal worden gerenoveerd.

Het doel van dit huis is tweeledig: de bovenverdieping als ons plekje en de benedenverdieping als een klein gastenverblijf met een redelijke ruimte voor trainingen. Trainingen die wij zullen geven, maar ook mensen van buitenaf. De aanschaf van “het grote gele huis” kost 13.000 Euro all-in, waarvan we nog maar 3.700 Euro nodig hebben. Wil je ons hier verder bij helpen? Dit kan via Globe Mission (zie gegevens onderaan op deze website).

Het andere bouwwerk is geestelijk. Er opende zich de mogelijkheid om in een kinderdagverblijf een zondagse dienst te starten. De 2e is nu net achter de rug en ondanks dat de taalbarrière groot is, werkt God overduidelijk in de harten van deze prachtige mensen. Verder zijn we in onze slaap- en woonkamer een wekelijkse bijbelschool gestart. Hierbij ervaren we allemaal sterk Gods tegenwoordigheid, mede door de honger naar Gods Woord. Mensen willen God echt leren kennen. Er is hier geen enkele andere mogelijkheid om dieper te gaan met Jezus. In de tijd dat we hier zijn hebben we al mogen zien hoe vier mensen Jezus hebben leren kennen en verschillende anderen zijn door Jezus genezen! Het is een duidelijk gevolg van investeringen van anderen, en wij zijn bevoorrecht om hier de vrucht van te zien en hen verder te helpen. God is echt goed!

Tot slot zijn we ook bezig met  de tweede en derde fase van het huis. Dat zijn de verbouwing en de inrichting. Import is het sleutelwoord hierbij, maar hierover meer in de komende nieuwsbrief, van aardappelschilmesje tot slaapbank…