Het Zendingssupport Team

De zending in Groenland vergt een goede ondersteuning uit Nederland, en dan doelen we niet alleen op gebed en geld. Omdat het werk in Groenland veel vraagt, is het erg fijn dat er mensen zijn die met ons meedenken en ons vanuit Nederland praktisch ondersteunen. Om die reden is er een Zendingssupport Team (ZST) in het leven geroepen, wat sommigen ook wel kennen als “thuisfront commissie”. Het werk in Nederland is onderverdeeld in onderstaande rollen. Als je interesse in een van de onderstaande taken hebt en ons op dat gebied wilt ondersteunen (ook als de rol al ingevuld is kunnen we ondersteuning gebruiken), neem dan graag contact met ons of de voorzitter van het ZST op.

De voorzitter

Taak: het leiden van de rest van het team, waarbij aanmoediging een rol speelt. Het plannen en uitvoeren van meetings en het contact onderhouden tussen het team en Peter en Katharina. Motivatie: “Laten we opmerkzaam blijven en elkaar ertoe aansporen lief te hebben en goed te doen” (Hebr. 10: 24)

Mijn naam is Kees Pool en ik ben getrouwd met Paula. Samen hebben we drie kinderen in de basisschoolleeftijd en doordeweeks werk ik als zelfstandig HR-consultant. Ik woon in Utrecht en zit met Peter en Thinka in de kerkelijke gemeente. Zo ben ik ook in aanraking gekomen met Peter & Thinka en hun werk. Uitdagend, mooi en moeilijk werk! Als voorzitter van het Zendingsupport Team probeer ik, samen met de andere teamleden, zichtbaar en onzichtbaar support te geven aan Peter & Thinka en hun werk, zodat zij de handen zoveel mogelijk vrij hebben voor hun kerntaak.

 

Belangenbehartiger voor Joël (deze functie is nog vacant)

Taak: God wil dat kinderen met Zijn liefde worden grootgebracht. Daarom is het goed om hier specifiek aandacht voor te geven wanneer zij op het zendingsveld zijn. Meedenken wat nodig is voor Joël op zijn leeftijd is daarom waardevol. Denk daarbij aan komende scholingsmogelijkheden en het contact onderhouden met Nederland/Duitsland. Motivatie:”Jezus zei:’Laat de kinderen ongemoeid, belet ze niet bij Mij te komen, want het Koninkrijk van de hemel behoort toe aan wie is zoals zij.’” (Mat. 19:14)

Netwerk-communicator

Taak: “Uit het oog, uit het hart” is vaak het geval bij kerken en hun zendelingen. Daarom wordt er aandacht gegeven aan het contact tussen Peter en Katharina en de kerk, als ook buiten de gemeente in Utrecht. Op creatieve manier wordt het contact warm gehouden en worden de zendelingen in het oog gehouden bij de kerk. Motivatie:”Opdat u ook weet hoe ik het maak, zal Tychikus, onze geliefde broeder, die zo trouw de Heer dient, u alles vertellen.” (Efe. 6:21)

Mijn naam is Annegreet van de Riet, van origine Brabantse en woon nu alweer zo'n twintig jaar in Utrecht. Ik ben lid van de Opstandingskerk en ken Peter van de gebedsgroep, die twee-wekelijks bij elkaar kwam om te bidden. Als teamlid ondersteun ik Peter en Thinka in de PR en de communicatie met de gemeente en het onderhouden van deze lange-afstandsrelatie. Ik geniet nog steeds van hun verhalen en van alles wat de Heer in Groenland doet, en ik support Peter en Thinka en hun mooie werk dan ook graag.

 

Kerkenraad-vertegenwoordiger

Taak: Je bent de brug tussen het ZST en de kerkenraad. De kerkenraad moet op de hoogte gehouden blijven omtrent het wel en wee van de zendelingen en het ZST kan op de hoogte worden gebracht van hulp uit de kerkenraad. Het regelen van de uitzenddienst en terugkomst is een deel van het werk. Motivatie:”Stel Mij Barnabas en Saulus ter beschikking voor de taak die Ik hun heb toebedeeld”. Nadat ze gevast en gebeden hadden, legden ze hun de handen op en lieten hen vertrekken”. (Hand. 13:3-4)

Hallo allemaal! Ik ben Ruud Knieriem, 30 jaar, getrouwd met Melanie en ik word in november voor het eerst vader. We wonen in Wittevrouwen, een mooie wijk van Utrecht en ik werk als IT manager bij Nuon in Amsterdam. In het zendingssupportteam vorm ik de link naar de kerkenraad van de Opstandingskerk, waar ik als ouderling actief mag zijn. Daarnaast help ik Peter en Thinka met het project Zendingshuis. Voor mij is het erg inspirerend om de verhalen van Peter en Thinka te horen en met hun samen te werken, vandaar dat ik mij hier graag voor inzet!

 

Pastorale zorg

Taak: Het tijd nemen om gesprekken te voeren met de zendelingen, zodat zij hun relatie met God en mensen kunnen ventileren. Dit wordt gedaan door vragen die het hart aangaan. Motivatie:”Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na”. (Gal. 6:2)

Wij zijn Henk en Maria Minnen, wonen in Ede en zijn bijna 39 jaar getrouwd. Naast ons gezin met kinderen en kleinkinderen werken we ook samen. We hebben samen een praktijk voor psycho-pastorale zorg. Tien jaar geleden hebben wij ons leven in dienst gesteld om anderen te helpen en met hen op zoek te gaan naar Gods liefde en werk in Zijn Koninkrijk. In het dagelijks leven betekent dit, dat wij met mensen optrekken die op welk gebied dan ook hulp nodig hebben. Wij helpen en coachen mensen individueel met de vragen die ze hebben, we geven trainingen op talent gebied maar ook binnen het pastoraat. Af en toe mogen we ook in het buitenland werken wat wij met veel enthousiasme en plezier doen. Via cursus Zegenend Helpen zijn we in contact gekomen met Peter en Thinka. Wij vinden het een bijzonder genoegen hen te superviseren met betrekking tot wonen en werken in Tasiilaq, Groenland.

Fiscus

Taak: In het oog houden van de financiële zaken omtrent de zending. Dit houdt in dat er wordt meegedaan en gedacht omtrent het vinden van support voor persoonlijk onderhoud en projecten. Dit gaat in samenwerking met Globe Mission die de financiën verder stuurt naar de zendelingen. Motivatie:”Wie de gave heeft bijstand te verlenen, moet bijstand verlenen”. (Rom. 12:7)

Mijn naam is Maarten Kruiger en ik ben sinds 5 jaar getrouwd met Marijke. Samen hebben we een zoon, Micha, die net 1 jaar is geworden. We wonen in Utrecht waar ik ook werk bij een accountantskantoor. Mijn rol in het team is meedenken over en ondersteunen bij financiële zaken. Het is fijn om op een praktische manier ondersteuning te kunnen bieden aan het werk wat Peter en Thinka doen in Groenland. Op deze manier betrokken zijn met gemeenteleden die zich ver weg inzetten relativeert het leven dat we hier hebben.

 


Als je contact wilt opnemen met het ZST kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het onderstaande contact-formulier.