Skip to main content

Wie wij zijn

Wij zijn Peter en Katharina de Graaf, getrouwd sinds 2009. Inmiddels zijn we de trotse ouders van drie kinderen. Onze zoon Joël werd geboren in 2013 in Nederland en onze dochters Cora (2016) en Leni (2018) werden geboren in Groenland.

In 2006 is Peter in Groenland geweest om korte termijn zendingswerk te doen (als onderdeel van zijn DTS met YWAM). De manier waarop het evangelie de mensen raakte, wekte de wens in hem op om in de toekomst naar Groenland terug te keren. Het werk was net begonnen en verder discipelschap was zeer noodzakelijk.

Vijf jaar later, in 2011, realiseerden we ons dat God ons riep om te werken aan het bevorderen van Zijn koninkrijk in Oost-Groenland.

In september 2014 zijn we verhuisd naar Nuuk, de hoofdstad van Groenland, waar we een beetje van de cultuur, taal en het bestaande christelijke werk aan de westkust hebben ervaren.

Eind januari 2015 zijn we aangekomen in het dorp Tasiilaq, aan de oostkust, waar we sindsdien werken. We zijn dankbaar dat God ons hierheen heeft gestuurd en genieten van het delen van het goede nieuws van verzoening met God door Jezus Christus met de mensen om ons heen. Het is geweldig om God aan het werk te zien in het leven van een groeiend aantal Groenlanders. We zijn erg blij dat God vanaf het begin iemand heeft gered, die in staat is om ons gebrekkige Deens naar Oost-Groenlands te vertalen. Maar het is belangrijk voor ons om de mensen te begrijpen en om hen in hun eigen taal te kunnen bereiken. Daarom proberen we Oost-Groenlands te leren.

We houden ervan om onze Groenlandse vrienden te vergezellen in de jacht- en viscultuur en het is spannend om de uitdagingen aan te gaan die daarbij horen.